Er zijn talloze redenen waarom koppels besluiten om te gaan scheiden. Vaak verloopt een scheiding in goede harmonie, maar het komt ook regelmatig voor dat dit niet zo is. Een scheiding met conflicten is vervelend voor alle betrokkenen en zeker ook voor kinderen, mochten die in het spel zijn. Als jullie het niet eens kunnen worden, dan kan een mediator jullie de helpende hand bieden. Hij of zij kan jullie helpen om de scheiding toch goed te laten verlopen

De voordelen van mediation bij een scheiding

Een mediator bemiddelt met jullie om zo de scheiding zo soepel mogelijk af te handelen. Dit heeft verschillende voordelen:

  • Met behulp van een mediator komen jullie sneller tot een oplossing.
  • Mediation kan helpen om problemen en meningsverschillen uit de wereld te helpen, waardoor goed contact na de scheiding toch nog mogelijk is. Vooral als er kinderen in het spel zijn is dit belangrijk.
  • Mediation is altijd maatwerk. Een mediator houdt rekening met jullie specifieke situatie om zo tot zo goed mogelijke oplossingen te komen.
  • Bij mediation zijn er nooit verliezers. De mediator kiest namelijk geen kant, maar probeert altijd een win-winsituatie voor iedereen te creĆ«ren.
  • Mediation lijkt misschien duur, maar het is stukken goedkoper dan langdurige juridische procedures die misschien nodig zijn als jullie er samen niet uit komen.

Hoe kies je een goede mediator?

Het is belangrijk dat jullie de juiste mediator kiezen als jullie besluiten deze stap te zetten. Mediator is geen beschermd genoeg, waardoor er grote verschillen kunnen zijn in kwaliteit. Kijk dus goed of de mediator die jullie kiezen goed is opgeleid en onafhankelijk is.

Een goede mediator herken je aan zijn of haar onpartijdigheid, heldere manier van communiceren, en duidelijke begeleiding en ondersteuning. Ook zorgt hij of zij ervoor dat er realistische afspraken worden gemaakt.

Ben je op zoek naar een scheidingsbemiddelaar of mediator, dan zit je bij Zorgzaam Scheiden altijd goed. Bij dit betrouwbare platform vind je gemakkelijk een mediator in Arnhem, Den Bosch, Zwolle of een andere Nederlandse stad.