Het internet heeft de manier waarop de wereld zo ongeveer alles doet, veranderd. We kunnen online winkelen, online cadeaus kopen, in contact blijven met vrienden en familie en zelfs nieuwe vrienden ontmoeten en liefdesbelangen. Er is echt geen limiet aan wat u via internet kunt doen, inclusief communicatie met uw advocaat over privaatrechtelijke kwesties. Dit is een erg handige communicatiemethode omdat het beide partijen in staat stelt snel en gemakkelijk te communiceren wanneer ze daar tijd voor hebben.

De technologie waarmee we kunnen e-mailen is natuurlijk handig, maar het is niet zonder risico’s. Omdat u zich op internet bevindt, kan, als u niet oppast, alle informatie die u deelt, zonder uw medeweten door derden worden onderschept en zou de informatie niet langer privé zijn. Als zodanig heeft de Orde van Advocaten hun regels over communicatie bijgewerkt en die advocaten die via e-mail met hun cliënten willen corresponderen, moeten ervoor zorgen dat ze een programma gebruiken dat advocaten een veilige e-mail biedt.

Hoewel we allemaal zouden willen denken dat niemand ooit onze e-mailcommunicatie met onze advocaten of iemand anders zou onderscheppen, gebeurt het. Het is vooral waarschijnlijk als u in een omstreden rechtszaak zit met iemand die wil weten wat uw “spelplan” kan zijn om de zaak te winnen of ervoor te zorgen dat er een oordeel velt.