Veel ondernemingen wachten te lang met het zoeken van een boekhouder/boekhoudster. Dit komt voornamelijk omdat dit een extra kostenpost is en je daarnaast een externe partij inzichten geeft in de financiële situatie van jouw onderneming. Toch is het voor veel bedrijven enorm voordelig om met een boekhouder/boekhoudster in zee te gaan. In deze blog vertellen we je waarom je in 2021 als onderneming echt niet zonder boekhouding bedrijf kunt.

Geld besparen met een boekhouder

Omdat een boekhouder in eerste instantie geld kost, zul je niet direct denken aan een besparing voor jouw onderneming. Toch bespaart een boekhouder Groningen jou al snel geld! DIt komt omdat boekhouders over het algemeen ontzettend goed op de hoogte zijn van de veranderingen op het gebied van belastingen. Een boekhouder kan jou wijzen op bepaalde belastingvoordelen die zich voordoen. Op deze manier kan een boekhouder dus direct geld opleveren. Een boekhouder kan ook indirect geld opleveren. Als jij als eigenaar van de onderneming de boekhouding doet, dan kan het maar zo dat je hier enkele dagen per jaar mee bezig bent. Door een boekhouder dit werk te laten doen kun jij die enkele dagen op een andere plek in jouw onderneming adviseren! Je zult de boekhouder wel moeten betalen voor deze dagen, maar de dagen die jij ergens anders in je onderneming kunt investeren zullen onderaan de streep meer waard zijn dan dat de boekhouder kost!

Nooit zorgen om belastingcontroles

Zoals gezegd kan een boekhouder je geld besparen door middel van belastingadvies Groningen. Dit is echter niet de hoofdreden om met een boekhouder in zee te gaan. Een boekhouder heeft als hoofdtaak het voeren van jouw boekhouding. Dit houdt in dat de boekhouder jouw eindejaarscijfers opstelt en deze kloppend maakt. Door dit werk te laten uitvoeren door iemand die er écht verstand van heeft, verzeker je jezelf van kloppende cijfers. Als de cijfers jaar in jaar uit op de juiste manier gedocumenteerd zijn door een boekhouder, hoef je je hier nooit zorgen om te maken! Mocht je dan een keer steekproefsgewijs in de controle van de belastingdienst vallen, dan weet je in ieder geval zeker dat je je cijfers op orde hebt.