Een zakelijke lening aanvragen is investeren in vooruitgang. Met een zakelijke lening wordt het mogelijk om jouw groeiplannen te financieren en te investeren in jouw bedrijf. Hierdoor creëer je meer zekerheid voor je bedrijf en wordt het mogelijk om jouw targets te halen. Bij de aanvraag van een zakelijke lening komen wel een aantal dingen kijken. De grootste drie dingen hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

  1. Wat is jouw financieringsdoel?

Voordat je een zakelijke lening aan gaat vragen is het essentieel om te weten waar je deze lening voor gaat gebruiken. Door een concreet financieringsdoel vast te stellen krijg je een veel beter beeld van hoeveel geld je nodig hebt en wat je ermee gaat doen. Een goed financieringsdoel maakt een lening veel effectiever doordat je precies genoeg geld hebt om de dingen te doen die jij voor ogen had. Hierdoor blijft er geen geld ongebruikt liggen en kan je de lening veel sneller terugbetalen. Een aantal voorbeelden van een goed financieringsdoel zijn: algemene groei en uitbreiding, voorraden, nieuwe machines of nieuwe voertuigen. Een zakelijke lening aanvragen kan bijvoorbeeld bij New10, hier wordt je ook gelijk geholpen met doelen stellen voor jouw financiering.

  1. Wat zijn de criteria voor het aanvragen van een zakelijke lening?

Wat veel mensen en ondernemers niet weten is dat niet iedereen in aanmerking komt voor het aanvragen van een zakelijke lening. Zo hebben veel bedrijven waarbij je een lening af kan sluiten een aantal basisvoorwaarden waar jouw bedrijf aan moet voldoen. Dit kan betrekking hebben op de minimale omzet van jouw bedrijf en vaak wordt er ook gevraagd dat je een positief eigen vermogen hebt en de afgelopen tijd positieve resultaten hebt behaald. Met andere woorden, dat jouw bedrijf winst draait. Ook moet een bedrijf vaak minimaal een bepaalde hoeveelheid maanden geregistreerd zijn bij de KvK (minimaal 15 maanden bijvoorbeeld). Voldoe je aan al deze basisvoorwaarden kan het nog steeds zijn dat je geen lening af kan sluiten. Veel bedrijven geven geen leningen aan bedrijven in bepaalde sectoren. Bijvoorbeeld in de financiële dienstverlening of een bedrijf dat zich bezighoudt met gokken.

  1. Welke stappen moet je doorlopen om een zakelijke lening aan te vragen?

Voldoe je aan alle eisen en zou je graag een financiering aanvragen? Dan leggen wij even snel uit hoe dat moet en welke documenten je bij de hand moet houden. Ten eerste moet je een overzicht van je  bij- en afschrijvingen op je zakelijke rekening en je jaarrekening bij de hand hebben om de eerste stappen van een aanvraag te doorlopen. Kies daarna wat voor lening je af wilt sluiten (het bedrag en de termijn) en voeg nog wat aanvullende documentatie toe. Je bent nu klaar om af te ronden en, indien jouw aanvraag wordt goedgekeurd, jouw lening te ontvangen.