Wanneer u een ongeval krijgt of er schade aan uw woning ontstaat door brand, dan moet u dit voorval melden bij uw verzekeringsmaatschappij. Vervolgens zal de verzekeraar uw claim onderzoeken om te bewijzen dat u de echte en juiste informatie met betrekking tot het ongeval verstrekt. Soms weigeren de verzekeraars uw claim te dekken omdat ze verzekeringsfraude constateren. Beschuldigd worden van verzekeringsfraude heeft veel nare gevolgen. De gevolgen van verzekeringsfraude: de verzekeraar wijst de claim af, beëindigt uw verzekering en registreert uw gegevens bij stichting CIS. Hier vindt u gedetailleerde informatie over de gevolgen van verzekeringsfraude.

De verzekeraar wijst de claim af

Wanneer de verzekeringsmaatschappij fraude in uw claim vindt, zullen zij een betaling weigeren. Dit doen zij vanwege de polisvoorwaarde van uw verzekering. Wanneer ze slechts een kleine fraude op uw claim vinden, zullen ze de volledige claim weigeren. Bijvoorbeeld als u een inbraak in uw huis meldt. Uw sieraden en een horloge kunnen gestolen zijn. Maar als u meldt dat u ook uw laptop kwijt bent, dan pleegt u fraude. Wanneer de verzekeringsmaatschappij erachter komt dat uw laptop niet gestolen is, zullen zij al uw claims weigeren. Het ergste gevolg is in dit geval het beëindigen van uw verzekeringsovereenkomst.

Uw gegevens worden geregistreerd in CIS

Na beëindiging van de verzekering neemt de verzekeringsmaatschappij uw persoonsgegevens ook op in het registratiesysteem van de verzekeraar. Deze gegevens zijn alleen voor interne bedrijven. Dus als u een nieuwe verzekering probeert af te sluiten bij dit bedrijf, komt u op de zwarte lijst te staan. Om andere verzekeraars te waarschuwen, registreert uw verzekeraar uw gegevens vervolgens ook in het externe Verwijzingsregister. Het gevolg van deze inschrijving is dat u geen enkele verzekering kunt afsluiten. In deze toestand kunt u alleen een verzekering afsluiten bij De Vereende. Hiervoor moet u een hogere verzekeringspremie betalen.

Advocaat verzekeringsrecht inhuren

Wanneer u een conflict heeft met uw verzekeringsmaatschappij, dient u juridisch advies in te winnen bij een verzekeringsrecht advocaat. U kunt zoeken naar vertrouwde advocatenkantoren bij u in de buurt. Bezoek de websites van verschillende verzekeringsmaatschappijen en vraag offertes aan. Op deze manier kunt u verschillende advocatenkantoren vergelijken om te beslissen welke de beste is. Controleer altijd de beoordelingen van het advocatenkantoor voordat u er een inhuurt. Kies een vertrouwd advocatenkantoor en huur de beste verzekeringsadvocaat in om uw verzekeringsproblemen meteen op te lossen. Op deze manier weet u zeker dat u op de best mogelijke manier geholpen wordt!